Kurs Sociala Medier Distans

Strategier, krishantering, målgrupp, planering och praktiskt arbete

DISTANSKURS 16 VECKOR, CA 10-15 tim/vecka

I kursen lär du dig att lägga upp en strategi, anpassa mot målgrupp, planera dina inlägg och vilken/vilka kanaler du ska satsa på. Du lär dig omvärldsbevaka och krishantering samt alla kanaler i praktiken för företag. Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, Pinterest och Twitter.

Om kursen

Du kommer lära dig planera och lägga upp en strategi för din sociala närvaro. Du kommer också få tips på hur du kommer igång med dina inlägg och vad du kan skriva om med hänsyn till din målgrupp. Vi tittar även på hur du lockar din målgrupp till att interagera i din kanaler. Vi ser till att du har en bra policy samt en väl fungerande krishantering så att du är förberedd på vad som kan hända. Du kommer även lära dig bildredigering med Photoshop för att skapa snygga och lockande bilder samt varumärkesbyggande profilbilder i dina sociala kanaler.

Kursen varvas av videogenomgångar med många uppgifter. Alla övningar kommenteras personligen av din lärare så att du utvecklas och kan gå vidare i din webbproduktion.

Kursavgift

12.995 kronor inkl. moms 
10.396 kronor exkl. moms

Eventuella tillkommande kostnader

Du behöver programvaran Adobe Photoshop på din dator för att kunna genomföra övningsuppgifter i hur du skapar snygga bilder. Du kan hyra den på adobe.se och betala månadsvis för din prenumeration. Läs mer här »

Kursen är inte studiemedelsberättigad


Ansök om delbetalning / finansiering?

8 april – 30 september 2020

Sista bokningsdatum är 15 april 2020

ANTAL VECKOR: 16
EGNA STUDIETIMMAR: Ca 10-15 tim/v
PRIS: 12.995 kr inkl. moms & 10.396 kr exkl. moms

Du studerar helt efter egen tid, när och var du vill. Dock finns ett sista datum för kursen. De enda bestämda tiderna vi har är för våra livesändningar där det ges tillfälle att ställa frågor. De är inte obligatoriska och kan ses efteråt.


Boka kursen

Övrig information

Någon dag innan kursen startar mailar vi information över hur du loggar in på kursen. För att genomföra kursen behöver du tillgång till dator, webbkamera och mikrofon samt en bra internetuppkoppling.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information?
Här hittar du svar på vanliga frågor »

Kursledare

Vi är flera lärare som hjälps åt med samtliga kurser. Alla med gedigna kunskaper och lång erfarenhet inom sitt området. Vi arbetar både med utbildning och grafisk produktion dagligen.

Studera på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera när och var du vill. Du loggar in på kursportalen och gör kursen i din egen takt. Genomsnittlig studietid för distanskursen är 15 tim/vecka. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon.

Du får personlig feedback och har direktkontakt med din lärare och dina kurskamrater via kursportalen.

Liveseminarier filmas och finns tillgängliga i kursportalen under hela kursperioden. 

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper dock är det alltid en fördel med god datavana. 

Kursdiplom

Efter genomförd kurs och inlämnande av samtliga övningsuppgifter ges diplom.

“De korta och pedagogiska filmerna som tog en steg för steg framåt. Att jag kunde göra kursen Grafisk Design 40 v. när jag själv hade tid och att man kan titta på filmerna om och om igen ifall det är något man inte har förstått. Mycket bra sätt att lära sig på :).
Elisabeth Lif Hagen
Elisabeth Lif HagenStorsjöhus
“Engagerad lärare med stor kunskap som kunde förmedla kunskapen på ett enkelt sätt. Idag använder jag de kunskaper jag fick från kursen varje dag, bland annat genom att twittra flera gånger dagligen på @svt_vipatv.”
Marika Ireblad
Marika IrebladRedaktör SVT
“Kursen InDesign. Rickard som håller i kursen är väldigt pedagogisk, han svarar fort på mejl och ger innehållsrika kommentarer på inlämningsuppgifterna. Ja, ska även gå Photoshop samt Illustrator.”
Julia Hammarströ
Julia HammarströVimmerby

Relaterade kurser

Digitalannonsering

Lär dig skapa säljande och lockande annonser med Google Ads, Facebook, Instagram, Youtube och LInkedIn. Lär dig läsa av din målgrupp för att kunna skapa riktade annonser och mäta din framgång.
Till kursen
10.396:-

Digialfotograf

Kursen lär dig allt om kameran, utrustning, ljus, komposition, fotografera -landskap, -porträtt, -mat, -produkter, -miljöer, -bröllop med mera. Du kommer även lära dig bildredigering inriktat för digitalfotografer i Photoshop.
Till kursen
10.396:-

Adobe Photoshopexpert

Kurs i bildredigering från grunde till mycket avancerade nivå. Du kanske arbetar som fotograf eller med marknadsföring eller så vill du helt enkelt lära dig allt om bildredigering. Lär dig av vår erfarna fotograf och Adobe Certifierade Expert.
Till kursen
10.396:-